ROH: TOSCA (Puccini)   

ROH: TOSCA (Puccini)

LIVE cinema voorstellingen vanuit het Royal Opera House in Londen rechtstreeks op het witte doek in Royal Servicebioscoop Echt. 

Unieke bioscoopervaringen van de grootste en mooiste theaterproducties in combinatie met de hoogstaande beeld- en geluidkwaliteit en de comfortabele zaalservice die u gewend bent van de Royal.

Kortom als u een avond wilt genieten van het allermooiste op opera- en balletgebied, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Beleef het mee!
Wij adviseren u uiterlijk om 15 minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn.

De uitvoeringen van The Royal Opera worden Nederlands ondertiteld.

 

De overweldigende opera Tosca schetst direct vanaf de doordringende openingsakkoorden een wereld van politieke instabiliteit en dreiging.

De productie die Jonathan Kent maakte voor The Royal Opera handelt over de explosieve politieke situatie in Rome rond 1800. Het hoofd van de politie, Scarpia - een van de meest schofterige schurken van het hele genre : achtervolgt en martelt meedogenloos de vijanden van de staat. De duistere, demonische muziek die hem begeleidt vormt een groot contrast met de breed uitwaaierende melodieën van het idealistische liefdeskoppel Tosca
en Cavaradossi. Zij zingen hun passie uit in sublieme aria's als 'Vissi d'arte' en 'E lucevan le stelle'. Giacomo Puccini's drama was een instant succes bij de première in 1900 en is sindsdien een van de meest uitgevoerde opera's gebleven.

Met dank aan het beklemmende plot en de glorieuze muziek.
Een kaarsverlichte kerk, Scarpia's sombere werkvertrek met aanpalende martelkamer
en het valse optimisme van een Romeinse lente. Dat zijn de ingrediënten waarmee deze oogstrelende productie het onbarmhartig kwellende drama in perspectief plaatst, terwijl de druk steeds verder wordt opgevoerd richting het fatale einde. Puccini's zorgvuldig geconcipieerde muziek is vervuld van eenzelfde aandacht voor authenticiteit, van het verre kanongebulder in het Te Deum van het eerste bedrijf tot het gebeier van de kerkklokken en het geknal van een vuurpeloton.

 

GESCHATTE TIJDSDUUR: 3 UUR, INCLUSIEF TWEE PAUZES | ITALIAANS GEZONGEN, MET NEDERLANDSE ONDERTITELING

Regie:
Jonathan Kent, Muziek Giacomo Puccini, Muzikale Leiding Dan Ettinger
Cast:
Floria Tosca Adrianne Pieczonka Mario Cavaradossi Joseph Calleja Baron Scarpia Gerald Finley
Genre:
Royal Opera
Duur:
180 minuten

reserveer uw kaarten

Woensdag 07-02
20:15ureserveer